Öland, here we come...

Nu är det dags att packa, i morgon drar vi till underbara Öland :-) Lääängtar!!!!

Internet- och telefonlöst...

Har sovit halvtaskigt i natt (ovanligt va). En av mina närmaste vänners pappa är dålig och ligger på lasarettet så hon mår ganska så dåligt och jag har tänkt väldigt mycket på henne i natt och håller alla tummar jag har för att han ska bli pigg och kry snart.
Det är så tråkigt att se sina vänner ledsna och jag lider verkligen med henne. Hoppas detta ALDRIG kommer att hända mig!!!

Förmiddagen på jobbet idag blev luuugn. Åskan som drog in över Västerås i natt hade gjort sig påmind här på jobbet genom att internet och telefoni inte fungerade så vi hade inte mycket att göra för kl 13,26 när allt kom igång igen.

Nu längtar jag bara efter hemgång, ska åka en sväng till J & J ikväll men det får inte bli sent för jag måste hem och packa lite. Åker till Öland tidigt lördag morgon och i morgon är det fredag med allt vad det innebär som t ex FREDAGSMYS!!!

Hua, jag bara huttrar när jag tittar ut och ser regnet stå som spön i backen. Lycka för mina underbara grannar som får må bra i värmen i Tunisien.


Känner mig halv idag

Tillbaka på jobbet igen. Skönt att få tillbaka mina rutiner, dock blir det bara för några dagar för sen är jag ledig i en vecka igen. Men bara en vecka så jag hinner inte förstöra dom så mycket.

När jag sitter på bussen till jobbet kommer jag på att mobilen ligger hemma :-(
Shit, hur ska jag klara den här dagen var min första tanke.
Jag känner mig halv!!!
Ringer fritids (måste meddela Izabelle), mamma, Agnetha och A för att berätta att mobilen är hemma. Vill dom mig något fram till 18 i dag så får man ringa till jobbet.

Känner mig piggare men måste fortfarande äta alvedon, febern är inte helt borta känner jag och huvudvärken gör sig påmind. Men som jag brukar säga: Det som inte dödar, det härdar!! Bara att stå ut för snart är det helt bort.


Mörkrädd

3:e dagen jag är sjuk, det konstiga är att förkylningen kommer så sent i sjukperioden. Jag har inte varit något snuvig innan men nu börjar jag nysa och snora...skumt!
Jag är hes oxå, jättesexigt!!
Fast min förkylning är ju inget att jämföra med min vän Marie som nu varit sjuk i snart 4 veckor med körtelfeber, stackars henne!!!!

Tjejerna har sovit hos A i natt och när dom skulle gå och lägga sig så ringer Izabelle för att säga godnatt och berättar att hon är rädd. Hon är alltid mörkrädd när hon är hos pappa. Hon är mörkrädd även här hemma men där verkar hon vara räddare på något sätt. Jag sa åt henne att prata med A eftersom jag inte var på plats.

I morse ringde hon mig 5.15, hon skulle ju ringa när hon vaknade sa hon...Haha....gullunge!!! Bad henne somna om och sen ringde hon mig igen vid 9, lite mer passande tid tycker jag.

Ska försöka ta mig in i duschen nu.

Vilken syn...

Vilken upplösning det blev i Scandinavian Masters, jag var riktigt nervös där ett tag.
Richard S Johson vann och han gjorde det med bravur, vilken birdieputt han satte för vinst.

Nu har jag tagit mig ner till soffan från sängen och jag är inte pigg. Gick förbi spegeln och det var ingen vacker syn som mötte mig. Det brukar inte vara det heller men idag är det värre än vanligt. Ögonen är svullna och röda, håret står på ända och jag har jättesexiga kläder...Hua!!!

Nathalie har varit ute precis hela dagen idag, bara Izabelle har varit inne med mig och jag tror ärligt talat inte att hon är så pigg hon heller, hon hostar och snorar hela tiden.


Feber och Scandinavian Masters

En sån här dag när man ligger däckad i feber, halsont så vore det bra att ha lite hjälp med barnen så att dom kan få mat t ex. Jag orkar inte ställa mig och laga mat så det blir Billys till mat idag.

Mamma, pappa och syrran är på Öland. A är i Sthlm. Och vi är här i Västerås.

Få se om jag i huvudtaget orkar jobba i morgon men gör jag inte det så lär jag få en fet smäll av mina kollegor när jag kommer tillbaka :-(

Det som rullar på tv:n i sovrummet är Scandinavian Masters i golf. Missar några slag emellanåt när jag somnar.
Kajsa lämnar inte min sida utan hon ligger bredvid mig hela tiden. Gullekatt!!!


Så trist....

Då var det min tur att bli sjuk :-(
Vaknade med ont i halsen och hosta....


Städtankar...

Vab idag oxå. Izabelle är piggare idag men otroligt förkyld och Nathalie är nu detsamma, men hon verkar klara sig från febern.

Jag har satt igång städprojekt när jag ändå är hemma och det är svalt ute, men herregud vad dammningen har fått stå över i sommar. Nu blir det fräschdoftande här hemma.


Denna "varelse" används varje dag, kanske inte i alla rum men den används flitigt iaf. Ibland känns det som den är min närmaste vän eftersom jag umgås med den så ofta. Kanske borde jag börja berätta lite hemligheter oxå, dom är nog i säkert förvar iaf.
Tänk, innan jag fick barn bytte jag dammsugarpåse kanske en gång om året och nu byter man säkerligen en gång i månaden eller kanske på sin höjd varannan. Det är bara att inse att det är stökigare och smutsigare när man har barn.
Jag skulle heller aldrig, aldrig ha tollererat att det skulle bli så stökigt mellan gångerna, jag var väldigt noga med att var sak hade sin plats innan jag fick barn. Nu har alla saker sin plats på golvet eller på köksbänken, där allt samlas.
Det finns ett bra citat som jag har sittandes på kylen:

Att städa medan barnen är små
är som att skotta snö medan det fortfarande snöar

Till mamma och mina döttrar

"En dotter håller din hand en liten stund men håller ditt hjärta genom hela livet..."



Älskar er!!!

Tösen min...

Izabelle har sovit mycket idag och det är väl bra för febern.
Mot kvällningen fick hon en alvedon mot huvudvärken och då blev hon oxå lite piggare så vi kunde åka hem till mormor och vattna blommorna och ta in posten.

Nu sitter hon här i soffan med mig och gosar, känner på hennes panna att febern kommer smygandes igen.


Så här har jag sett Izabelle nästan hela dagen, i vågrätt läge.



En sjuk Izabelle

Belle är sjuk idag, förkyld och feber.
Det är som ett brev på posten när hon börjar fritids eller skolan, hon blir sjuk direkt. Hon verkar vara väldigt mottaglig.
Nathalie ville absolut gå till fritids ändå men när hon kommit halvvägs ringde hon mig och grät, hon ville inte gå till fritids idag när inte Belle är där. Klart hon fick komma hem igen, så idag har jag båda tjejerna hemma.
Den ena ligger i min säng och ser på film för hon fryser när jag har dörren öppen, kan det vara febern tro?
Den andra sitter och ser på Disney Channel i soffan. Katterna är ute, dom är lyckliga!

Det är verkligen inte läge att vara hemma från jobbet då det är två sommaranställda i butiken men dom får ringa mig om det blir några problem och så har dom A-K och Cecilia som kan stötta om det behövs.



112

Påväg hem från jobbet blev jag uppringd av SOS Alarm.



-Det är ett par flickor som ringer från 073........ och det abonnemanget är registrerat på dig. Flickorna skrattar men säger ingenting så vi vore tacksamma om du kunde be dom sluta ringa....

Han som ringde lät exakt som G som jobbar som polis så jag trodde först det var han som skämtade så jag hängde på, lite dumt men sen förstod jag att det var på riktigt så nu känner jag mig som om jag vore helknäpp och hade bett tjejerna busringa...Smart som jag var så kom jag mig inte för att förklara för honom så han berättar säkerligen om mig för frugan när han kommer hem...
"Vilken jäkla morsa jag pratade med idag, hon lät sina barn busringa på 112..."

Jag ringde till Nathalie omgående, det är hennes nummer. Hon fick gå in för kvällen och får inte använda sin mobil på en vecka. Orsaken till att hon har mobil är för att jag ska kunna nå henne när hon är ute och för att hon ska kunna ringa mig om det händer något.

Hursomhelst så tog jag mig en pratstund med henne när jag kom hem och hon visste mycket väl varför man ringer till 112 och skyllde på sin kompis som tvingat henne att ringa...hahaha, som om inte hon har en egen vilja. Kanske var det inte hon som kom på det men hon tyckte det var lika spännande som T.
Jag har även pratat med T:s mamma och vi förklarade ytterligare en gång för tjejerna hur viktigt det numret är och att man inte får busringa dit.

Lite bus hör väl till och oftast gör man det kanske bara en gång.
Nathalie var skamsen när jag kom hem och visste att hon gjort fel så jag tror inte det händer igen.

Det som var bra var att dom ringde upp mig och berättade vad som pågick så Nathalie tror förmodligen att man inte kan göra saker utan att jag får reda på det.

Nu ligger hon i sin säng och sover och är sådär söt och go som bara hon kan vara.


Tänker på dig...

En av mina vänner var in på jobbet för att hälsa på mig idag och hon såg glad ut som vanligt men jag behövde bara öppna munnen så började hon gråta. Jag kramade om henne och till slut lugnade hon ner sig och berättade att hennes mamma dog i förra veckan.
Men herregud, jag kunde knappt hålla tårarna tillbaka. Hon dog helt apropå så det var inte väntat.
Jag känner så med henne och hennes syskon som måste ta tag i allt det jobbiga när någon nära går bort.
Usch, vad livet är skört. Egentligen ska man leva för dagen som man brukar säga för du vet aldrig när det är dags att gå vidare....

Kram på dig min älskade vän!!!!


Allsång på Skansen

Jag och tjejerna har haft en mysig kväll med Allsång på Skansen.




Jag sjunger med och dom skäms över mig, precis som det ska vara...haha 


Tråkigt...blääää

I morse gjorde jag en tråkig upptäckt och det får mig att bli ledsen hela dagen... :-(
Kanske kommer jag även att vara ledsen i morgon oxå, vem vet...
Det är bara att rycka upp sig och ta tag i saker och ting igen...

Hoppas, hoppas jag och tjejerna får en supermysig kväll med massa kärlek, då blir jag glad igen :-)

Grattis Pappa!

Grattis på födelsedagen kära pappa!!!!



Önskar jag kunde baka en Schwartzwald till dig men jag är kass på att baka så du får en bild istället.

Kram

Hoppsan

Mjölgubben sprack och vi fick mjöl i hela soffan. Kanon!!!
Han fick följa med oss hem från Ullared i går och höll i lite drygt 24 timmar, bra resultat!
Läste precis på nätet om en man som reklamerade en mjölgubbe som han köpt på Ullared och han fick 500:- som kompensation för att de fått städa, städa och städa...Kanske borde jag oxå reklamera denna lilla mjölgubbe...




Söndag hos Bergengren

I går kom jag och Belle hem från Falkenberg och på hemvägen tog vi en sväng förbi Ullared, alltid lika trevligt att spendera pengar där...


Tanken måste fyllas på...


Dessa vindkraftverk finns det massor av i Småland

Kvällen tillbringades tillsammans med grannarna på framsidan. Så nice att bara sitta ute och prata när det är varmt och skönt. Ovädret nådde oss men vi satt under tak och mös till smattrandet och åskandet.
I dag åkte dom till Tunisien, så trist att dom ska vara borta i 3 veckor men förhoppningsvis går tiden fort.

Jag och tjejerna har inte gjort mycket i dag, bara latat oss.
Det är så skönt att kunna vara inne utan att svetten lackar, äntligen har det blivit lite svalare inomhus. Skönt att hushållssysslorna som blivit liggande den senaste tiden blir uträttade.
Katterna är oxå glada att vi är hemma hela dagen för då kan dom vara ute i koppel på baksidan...stor glädje!!!! 


Belle ligger i soffan och glor på Disney Channel, mamman är emot det när det är sommar och fint väder, men hon tycker det är trist att T åkt till Tunisien plus att syrran är ute och leker.


Kajsa har tagit en paus från utomhus och ligger i fåtöljen på altan och tvättar sig.


Sess njuter i fulla drag av att vara ute.


Tvätten mår oxå bra av att få torka utomhus.

I morgon väntar jobb igen.
Två veckor ska jag jobba sen har jag ytterligare en vecka ledigt som ska spenderas nere på Öland, längtar massor!!!
Den här gången är syrran m. familj där och sen åker vi hem och lämnar mina töser kvar med mormor och morfar. En vecka utan mina brudar blir det, men det ska jag väl klara av...


Falkenberg

Jag och Belle har hamnat i Falkenberg tillsammans med mamma, pappa, moster och hennes man.

Vi har varit och sett buskisrevyn: En mor till salu

Den var kanonbra!!!!


Vårt andra hem....Lögarängen

Den senaste veckan har Lögarängen känts som vårt andra hem och idag skulle vi som sagt skippa det men efter vi tvättat bilen drog vi ner och badade.
Jag träffade på en bekant som var där med sin dotter så brudarna drog iväg och åkte vattenrutchbana med henne.


Nathalie är uppe en sväng på lite fika


Mysigt med gräs under fötterna

Vi fick så vi teg...

Efter den vintern vi hade suktade vi efter värme och åter värme....
Vi fick så vi teg, nu är det värme plus lite till känns det som. Är man hemma orkar man inte göra ett dugg, blir svettig så fort man rör sig. I dag hade jag tänkt vara hemma och städa men jag tror det skiter sig. Har iaf tvättat två maskiner, diskat en maskin, köpt ny kattsand...Nu ska bilen tvättas, sen tar jag nog med mig brudarna ner till Lögarängen, det är så mycket skönare att sitta där och kunna svalka sig med bad emellanåt.

Nu drar vi!!!


Dåligt bloggande

Jag vet, jag är dålig på att blogga men vem orkar när det är sååå varmt ute plus att jag har semester.
Vi håller till på Lögarängen och barnen badar.
Nätterna genomlider man med denna värme...hua!!! Hoppas på en svalare natt i natt.
Var förbi Bauhaus för att införskaffa en portabel AC men andra hade tänkt som jag och köpt upp de sista :-(
Jag får försöka klara natten ändå.

T o m katterna tycker värmen är olidlig, kolla bara på matvraket Kajsa på bilden nedan. Hon orkar inte ens stå upp och äta utan ligger bredvid matskålen.




My town

Nu är vi tillbaka hemma igen. Jag och Belle kom hem igår eftermiddag och idag kommer mamma, pappa och Nattis hem.
I går var det grillning och Power Meet. Så härligt att bara vara i goda vänners lag.
Mina favvobögar J & J och min fina vän Agnetha var med samt lite mer folk, vi var nog totalt 14 pers.



Massa folk och massa fina bilar.

I dag blir det först Ikea, jag vet, det är ofta nuförtiden men min gamla sängram fick flytta till Öland så nu måste jag ha en ny, det är helt värdelöst att ha madrasserna direkt på golvet.
Efter Ikea blir det sol och bad :-)


Målning, tapetsering och bad

Torsdag i dag. Jag och Belle skulle ha åkt hem men vill inte så vi blir kvar och åker hem på lördag.
Kan ju inte missa Power Meet, årets måste i Västerås!

I morse när jag vaknade målade jag det sista i stora rummet i gäststugan och sen tapetserade jag och pappa.


Träväggarna var naturligtvis furu, blä, så dom fick bli vita istället.


En vägg blev fond i svart och vitt. Kanonfint blev det.
Nu ska det bara till en soffa sen är rummet klart.

Har varit och badat. I dag valde vi badet vid Färjestaden, vid "foten" av Ölandsbron.
Vattnet var bra mycket varmare än när vi var vid Bläsinge igår. Bläsinge är öppet hav så det tar lite längre tid innan det värms upp.


Det är så långgrunt. 500 m ut och du har fortfarande vatten till bara knäna.


Dammen är igång oxå.



Ikea, Långe Jan och väderkvarnar

Nu är det inte många dagar kvar på Öland för den här gången.

Dagen har spenderats på Ikea...igen!!! Det är mycket som behöver kompletteras när man ska ha dubbla boenden.

Vi var även iväg på en liten utflykt med tjejerna till Långe Jan.




Här är vi påväg upp. 197 trappor var det upp till utkiksplatsen, pust säger jag bara.


Det var högt, 41,6 m hög, man ser pappa där nere i röd tröja.


Izabelle är lite rädd.


Långe Jan, Sveriges högsta fyr! 


Det finns en massa väderkvarnar här på Öland, ca 400 st i dagsläget mot ca 1700 på 1800-talet.
Den biten vi åkte räknade vi till 43 st.

Målar

I dag har vi varit in till Kalmar igen, mamma kan helt enkelt inte sluta handla...haha
Har även börjat måla i gäststugan, fy sjutton vad tråkigt det är att måla, men det måste göras.
Önskar bara att brorsan var här och hjälpte till eftersom det är våran stuga men han får måla taket sen istället.


Jag och Nathalie monterar loftsängen, visst är jag väl en riktig läckerbit...*asg*

Har inte hunnit vara ute i solen ännu, men hoppas på att få hinna sola en sväng i morgon och resten av semestern.

Nu är det dags för sängen.



Öland

Sitter här på Öland och det är en härlig sommarkväll förutom dom där j-vla myggen!!!
Jag kommer inte ha en droppe blod kvar i mina ådror när jag åker hem på torsdag :-)

Jag och Nattis drog iväg från V-ås i morse kl 06.15 och anlände till Bostorp på Öland vid 13-tiden.
Jag vet, det ska inte ta så lång tid att åka 40 mil men det blev lite fel i Linköping så vi fick lite sightseeing med några extra mil. Min GPS fungerade inte när vi drog från stan och när jag väl fick igång den hade vi redan åkt förbi avtagsvägen och då började "tanten" i GPS:en säga väldigt konstiga vägar jag skulle åka så då drog jag ur proppen och följde skyltarna istället. Pratade med pappa som guidade via sin kartbok.
Kände mig helt utelämnad utan kartbok i bilen och GPS!!!

När vi åker hem har jag en ny GPS som inhandlades i Kalmar idag.


Än så länge är det lugnt på Ölandsbron, några hundra meter till så var det totalstopp och säkerligen var all trafik på hela bron, 6072 km stillastående. Olycka!! Två ambulanser åkte från Öland med blåljus.


Pappa och jag bygger tv-bänk från IKEA.

I morgon blir det Kalmar igen för lite mer shopping på Ikea, det saknas lite möbler.

Nu ska jag ta mig in och sova, har varit vaken sen 5 i morse, börjar känna av det!!

Semester

Nu har min semester börjat.
Ska nu njuta av mina 2 veckor. I morgon bär det av till Öland och sen blir vi hemma sista veckan.

Nathalie har precis kommit hem från Tullinge så jag överraskade henne med en ballong...nja, en ballong är det inte utan flera och inte så liten heller...döm själva...




Snott och kommit på själv...

Det behöver inte vara jobbigt att städa!
Sommarstädning:
1. Skapa en mapp på datorn.
2. Ge mappen namnet "Stöket i huset."
3. Ta bort mappen.
4. Datorn kommer att fråga: "Vill du ta bort stöket i huset permanent?
5. Svara ja.
6. Lägg fötterna på bordet,ta en drink och läs en god bok


Jag ska genast fixa den mappen och har även kommit på en annan mapp som får heta "Fettet på Marlene" och sen tar jag bort den mappen och får frågan "Vill du ta bort fettet på Marlene permanent? Skitbra, då blir jag smal och fin igen och kan kanske t o m skaffa mig ett liv :-)

Rix

Har precis kommit hem från RIX FM Festivalen med bästa bögarna i världen, Jani och Jimmy.
Tror aldrig jag har haft en tråkig stund med dom, skrattar som aldrig förr.

Love U!!!!

OCH ett plus i kanten att jag roar mig själv när barnen inte är hos mig, man kan inte gråta bort hela kvällarna..

RSS 2.0